RAGS & BONE

Hoi, ik ben Mylène, ontwerpster en eigenares van Rags and Bone,

Wat leuk dat je het verhaal achter Rags and Bone wilt lezen!

Rags&Bone is opgericht in 2010 met een heel eigen stijl en passie voor kleur, vrolijkheid, eerlijke productie, hand made  en.. hergebruik. De kleding is altijd in de mode, van goede kwaliteit, origineel en maakt je vrolijk! 

Elk artikel is met aandacht en liefde ontworpen en gemaakt in West- Friesland door mijn moeder Akky en ik, of in ons atelier in India.

Bijzonder: door oude en nieuwe materialen te combineren ontstaan unieke hippe kledingstukken, een apart concept binnen de collectie, naast de andere vrolijke printjes. Zo maken we van b.v. oude American t-shirts weer allerlei nieuwe hippe kledingstukken. 

Altijd en overal ben ik op zoek naar mooie en aparte stoffen voor de collectie!  Zo is er steeds vernieuwing en vind je aparte kleding bij Rags & Bone, die je nergens anders vindt.  Ik vind het ook belangrijk dat de kwaliteit goed is en de productie op eerlijke wijze uitgevoerd wordt.  

De collectie wordt gemaakt voor meisjes en jongens in de maten 86/92 tot en met 158/164 en voor dames in de maten S tot en met XXL.

De verkoop gaat via de webshop en de markten en evenementen waar wij staan. Wil je een keer komen kijken op een evenement?

Check dan de agenda of Facebook voordat je van huis gaat. Soms worden evenementen vanwege het weer afgelast. 

Als je vragen of tips hebt hebt, of je wilt een workshop volgen, mag je me altijd mailen of bellen! 

MIJN VERHAAL

Samen met Gerard heb ik 4 kinderen ( Mike, Cindy, Milko en Morris) en 1 Griekse zwerfkat ( Jimmy Rhodos)  en wonen we in venhuizen, een klein dorp aan het IJselmeer. In mijn atelier aan huis ontwerp ik alle collecties voor Rags and Bone en daarnaast ben ik regelmatig te vinden op allerlei leuke evenementen.De oude VW bus gaat helemaal vol en het avontuur begint!

Ik word erg blij van het ontwerpen van bijzondere kleurrijke kleding en hoop zo een beetje meer vrolijkheid in de wereld te brengen.  Als  vrouwen en kindjes beginnen te stralen als ze een nieuwe Rags & Bone jurk of shirt aan passen, ga ik daar ook van stralen!

Als kleuter zat ik al graag te kleuren. Omdat de juf op de kleuterschool vond dat ik kleuren combineerde met elkaar die vloekten, ging ze mij wel even leren hoe je dat hoorde te doen.

Ik hoor haar nog zeggen: neeeeee... roze met rood en oranje  dat kan ècht niet.. en paars met groen en blauw dat vloekt hoor.Totaal overstuur kwam ik thuis, ik snapte er niets meer van want ik vond het juist zo mooi. Gelukkig heb ik een zeer artistieke moeder die het onmiddelijk voor mij op nam. Vanaf dat moment ben ik gefascineerd door kleuren en leerde ik tekenen, breien, haken en naaien en nog veel meer .

De ervaring op de kleuterschool heeft me getriggerd om juist die kleurcombinaties te zoeken die iets met elkaar doen. Soms zijn de kleuren die ik combineer zo mooi bij elkaar dat ze gaan vibreren, je kunt ze bijna proeven! Dat zal wel raar klinken maar ik ervaar dat zo.

Mijn ouders hadden vroeger een antiek winkel en in mijn  jeugd heb ik gefantaseerd over de "verhalen"die al die oude spullen in de winkel zouden kunnen vertellen.Terwijl mijn moeder in het winkelkeukentje achter de naaimachine aan het werkt was, zat ik als 4 jarige al gezellig bij haar om een avondjurk voor Barbie te maken van een oude sok met  kleurrijke pailletten uiteraard .

Toen ik niet veel later zelf kon naaien ging een wereld voor me open!

Ik shopte bij het Leger des Heils, want een kringloopwinkel (of geld voor stoffen) was er toen nog niet. Ik restylede de items die ik vond tot hippe kledingstukken. Van niets iets moois maken werd mijn grote passie!

Logischerwijs koos ik voor een studie in de mode en ging naar de AMFI (HVA) in Amsterdam.

In het examen jaar werd ik "gescout "door Oilily en mocht daar mijn eind stage doen. Tijdens de diploma uitreiking had ik al een baan als designer bij Oilily.Toen ging het snel, de eerste kindercollecties van Mexx zijn van mijn hand en ik was op jonge leeftijd al design manager en reisde de hele wereld over. Later had ik een eigen styling bureau en maakte met mijn medewerkers ontwerpen voor bekende kledingmerken en grote warenhuizen.

Dat klinkt enorm succesvol en dat was het ook! Op carrière gebied dan..

Intussen voelde ik me helemaal niet zo happy, ik was het plezier in het vak verloren, het ging allemaal veel te snel. Ik was alleen maar bezig met plannen, concepten maken en anderen aansturen zonder zelf nog met ontwerpen bezig te zijn. 

Tijd om echt te leven en te genieten had ik niet. Ik was leeg, op en voelde me een uitgeperste sinaasappel.

Toen na de geboorte van Mike en Cindy mijn 1e huwelijk ook nog eens een groot toneelstuk bleek stortte ik in en kreeg een zware burn-out.

Ik kan er een boek over schrijven, maar dat is een ander (veel te lang) verhaal.  Het belangrijkste is dat het goed kwam, een keerpunt in mijn leven

waar ik dankbaar voor ben.

Door o.a. tekentherapie heb ik mezelf weer terug kunnen vinden en herontdekte ik mijn passie..

Mooie dingen maken waar mensen blij van worden...daar doe ik het voor! 

 

 THINGS I LOVE

ZELFGEMAAKTE APPELTAART -KNALROZE EN MINTGROEN-ZWARTE KOFFIE- MOOIE DINGEN MAKEN WAAR IEDEREEN BLIJ VAN WORDT-STOFFEN UITZOEKEN-MIJN GRIEKSE ZWERFKAT JIMMY RHODOS ( INMIDDELS HOLLANDS WELVAREN) -FRIESE PAARDEN-  COCO VAN CHANEL-SALMIAK SNOEPJES-GRIEKSE YOGHURT MET HONING-AALBESSEN MET ZURE ROOM-QUACEMOLE-ZOUTE HARING MET EXTRA UITJES EN ZUUR-VERSE FRIETEN- SATÉ-FLAMINGO'S- MIJN KEUKEN-GRANNY SQUARES-TERSCHELLING- WINTERSPORT- PAARDEN- RODE WIJN- WITTE WIJN-GLÜHWEIN-YOGA- TONY'S CARAMEL ZEEZOUT - PINA COLADA- MET BLOTE VOETEN IN HET ZAND-BLOEMEN HAKEN- SALSA- YOGA-IBIZA-MIJN OUDE SPIJKERBROEK-BLOEMENPRINTS-SAUVIGNON BLANC-LABRADORS-BONBONS-HOUTVUUR-OUDE MEUBELS OPKNAPPEN-SIERADEN MAKEN-KRINGLOOPWINKELS-OLIJVEN-KRALEN IN ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG- UNICORNS- ZEEMEERMINNEN- DISNEY- PIPPI LANGKOUS-ZWITSAL HAARLOTION- SNORKELEN-DUIKEN-KOKOS-REIZEN-LEZEN-KOKEN-DE ZEE- ZUURKOOL STAMPPOT VAN MIJN VADER EN ZOWIESO AL ZIJN GEHEIME RECEPTEN-TOLKIEN-DOLFIJNEN-MODEL TEKENEN- CAPTAIN COUSTEAU- THE VOICE-WANDELEN-BLACK BEAUTY-MOTOWN-BALI--NEW YORK-BONAIRE-GERLOS-ZAKYNTHOS


    Blog

    Visit our blog