Over Rags & Bone

Mylène Kuiper is modeontwerpster met een passie voor hergebruik. Na jaren lang te hebben gewerkt als concept designer voor verschillende merken is ze in 2010 haar eigen bedrijf begonnen.

Mylène: '' Het is niet mijn doel de wereld te verbeteren, maar als ik mensen kan inspireren om meer te recyclen, bewuster te worden door mooie dingen te maken is mijn missie geslaagd. '' Met haar label Rags & Bone laat ze zien wat je allemaal kan maken van afgedankte kleding en restant stoffen..

Door oude en nieuwe materialen te combineren ontstaan de mooiste hippe kledingstukken. Elk artikel is uniek en met liefde gemaakt. In de collectie zijn o.a rokken, t-shirts en vesten gemaakt van Noorse truien of American t-shirts.

 

 

Mylene

RAGS&BONE een merk met een missie.

RECYCLING IS HOT!
is de boodschap…door het eigenwijze recyclingconcept van RAGS&BONE, wordt van elk artikel maar een gemaakt! Net zo uniek en speciaal als jij!
Door de mega hoeveelheid verschillend gekleurde stoffen die op deze manier beschikbaar komen (zonder garens te bleken en verven) zijn de kleur combinaties eindeloos!

HIP HERGEBRUIK
in deze wegwerpmaatschappij waarin massaconsumptie heel gewoon is, willen wij juist laten zien dat hergebruik van textiel ontzettend hip kan zijn. Weg met het stoffige, geiten wollen sokken imago van recyclen..
-recycling is hot-

MISSIE
wij pretenderen niet de wereld te kunnen verbeteren maar als we door het concept van RAGS&BONE een inspiratie voor anderen kunnen zijn, is onze missie geslaagd. Als we daarbij nog een klein beetje kunnen bijdragen aan het wegwerken van de enorme afvalberg van textiel, is dat mooi meegenomen.

OLD BECOMES NEW
voor de collectie maken we gebruik van de combinatie: nieuw en gerecycled/vintage materiaal. We vinden het belangrijk dat ons product van goede kwaliteit is en een goede pasvorm heeft. Daarom gebruiken wij voor bijvoorbeeld elastische boordjes nieuwe ribknits. Alle materialen die RAGS&BONE gebruikt voor de collectie, zijn door ons met zorg geselecteerd uit originele, voornamelijk Amerikaanse vintage artikelen. Hierbij stellen wij hoge eisen en selecteren op kwaliteit, materiaal en vooral op de speciale kleuren en trends die wij zoeken voor RAGS&BONE.

RESTYLING
Alles word voorafgaand aan de restyling gewassen, machinaal gedroogd en gestreken. Dit om eventuele krimp van het eindproduct te voorkomen. Als het kledingstuk klaar is, word het nog eens gewassen (garment washed) je kunt er dus zeker van zijn dat alles schoon is. 


    Blog

    Visit our blog